Uložiť receptVytlačiť recept
Štedráková torta
Počet porcií: 12 ks
Čas prípravy: 120 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná polohrubá
200 g Mlieko
100 g Maslo
70 g Cukor kryštál
20 g Cukor vanilkový
5 g Droždie sušené SAF INSTANT
5 g Soľ
30 g Maslo na potretie
Zoznam surovín na náplň:
Maková:
200 g Mak mletý
150 g Mlieko (horúce)
80 g Cukor práškový
5 g Kôra citrónová
Tvarohová:
250 g Tvaroh
80 g Cukor práškový
45 g Vajce
30 g Škrob kukuričný
8 g Cukor vanilkový
Orechová:
200 g Orechy vlašské mleté
150 g Mlieko (horúce)
80 g Cukor práškový
5 g škorica
Postup prípravy:
Z múky, sušeného droždia, cukru, vlažného mlieka, vanilkového cukru, zmäknutého masla a štipky soli si vypracujeme cesto. Pripravené cesto necháme aspoň pol hodinu vykysnúť na teplom mieste. Medzitým si pripravíme jednotlivé plnky. Mak zmiešame s cukrom, dochutíme citrónovou kôrou a zalejeme horúcim mliekom. Tvaroh zmiešame s vajcom, kukuričným škrobom, cukrom a dochutíme vanilkou. Orechy zmiešame s cukrom, mletou škoricou a zalejeme horúcim mliekom. Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti. Rozvaľkáme ho na veľkosť tortovej formy a vložíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme prvú makovú plnku. Položíme cesto, navrstvíme tvarohovú plnku, ďalej cesto a orechovú plnku a nakoniec poslednú vrstvu cesta. Pečieme na 170 °C asi 50 až 60 minút. Ešte horúci koláč potrieme roztopeným maslom.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts