Uložiť receptVytlačiť recept
Pudingový závin alebo aj pudingáč máme doma všetci radi. Koláčik vhodný ku káve, pre deti s mliekom alebo ako pohostenie pre návštevu.
Počet porcií: 12 ks
Čas prípravy: 75 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná hladká
250 ml Mlieko
50 g Cukor kryštálový
40 g Olej stolový
21 g Droždie FALA
2 g Soľ
Zoznam surovín na náplň:
250 ml Mlieko
125 g Maslo
100 g Cukor kryštálový
45 g Kakaový puding (1 balenie)
Postup prípravy:
Z mlieka, droždia a trošky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame ho s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, cukru a kakaového pudingu si uvaríme hustý puding. Do ešte teplého pudingu zamiešame maslo a necháme ho vychladnúť. Cesto si rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme ich obe na obdĺžnik a natrieme obe plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a obidve časti spletieme do vrkoča. Potrieme olejom a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.

Podobné články