Čerstvý, voňavý škoricový koláčik, k tomu dobrý čaj alebo kávičku a o lepšiu náladu je postarané. Koláčiky upečené takto vo forme budú šťavnatejšie a vláčnejšie.
Počet porcií: 16 ks
Čas prípravy: 160 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná hladká
250 ml Mlieko
100 ml Olej stolový
45 g Cukor kryštálový
20 g Cukor vanilkový
20 g Droždie FALA
1 g Soľ
Zoznam surovín na náplň:
70 g Maslo
60 g Cukor kryštálový
15 g Škorica mletá
Postup prípravy:
Z mlieka, droždia a trochy kryštálového cukru si pripravíme kvások. Pridáme k nemu múku, olej, zvyšok kryštálového cukru, vanilkový cukor, štipku soli a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a potrieme ho roztopeným maslom, škoricou a cukrom. Zvinieme ho do rolády a nakrájame ho na rovnomerné slimáky. Poukladáme ich do vymastenej formy, tesne jeden vedľa druhého. Pečieme pri teplote 200°C asi 25-30 minút. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť zmesou kyslej smotany s cukrom.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.