Skip to content
O droždí

Všeobecné otázky o droždí

Čo je droždie? Droždie (v niektorých oblastiach Slovenska nazývané aj kvasnice) tvoria mikroskopické jednobunkové živé organizmy (kvasinky) patriace do taxonomickej triedy “Huby”. Kocku droždia tvorí

Čítať viac ...
O droždí

Droždie a pečenie

Prečo používame droždie pri výrobe chleba a pečiva? Bez droždia by nebol skutočný chlieb. Je nevyhnutné v procese kysnutia cesta. Droždie dodáva výrobkom jemnú, lahodnú

Čítať viac ...
O droždí

Droždie a víno

Prečo používame kvasinky vo víne alebo v pive? Bez kvasiniek nie je víno ani pivo. Počas procesu výroby vína alebo varení piva kvasinky menia cukry

Čítať viac ...
O droždí

Droždie a zdravie

Je droždie alergénom? Štandardné pekárske droždie Saccharomyces cerevisiae je veľmi ľahko stráviteľné ľudským telom. Droždie nie je zahrnuté v zozname výrobkov podľa európskeho nariadenia 1169/2011,

Čítať viac ...
O droždí

Droždie je živý organizmus

Droždie je živý organizmus, ktorý potrebuje optimálne podmienky, aby ste dosiahli dokonalý výsledok pri pečení vašich kysnutých dobrôt. Spravili sme malý pokus na ukážku, kde

Čítať viac ...