Uložiť receptVytlačiť recept
Počet kusov: 14
Zoznam surovín na cesto:
1000 g Pšeničná múka polohrubá
600 g Mlieko
200 g Kyslá smotana
50 g Vajce (1 ks)
42 g Droždie Fala
20 g Soľ
Zoznam surovín na dohotovenie:
100 g Olej
15 g Cesnak
Postup prípravy:
Do múky pridáme soľ a dobre premiešame. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime vláčne cesto. Cesto necháme podkysnúť 30 min. Kým cesto kysne pripravíme si z oleja a pretlačeného cesnaku cesnakový olej. Z podkysnutého cesta navážime 130 gramové klonky, ktoré následne jemne spracujeme do guličky. Necháme ich kysnúť 30 minút. Nakysnuté klonky roztiahneme naolejovanými rukami do tvaru langoša a smažíme z oboch strán v oleji. Po upečení ich potrieme cesnakovým olejom a podľa chuti dosolíme.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts