Uložiť receptVytlačiť recept
Tieto olivové paličky sú výborné na pohostenie pre akúkoľvek návštevu alebo ako chuťovka k vínu. Ak máte radi olivy, určite si ich zamilujete. A navyše farebná kombinácia tmavých a zelených olív v kombinácii s kysnutým cestom je vynikajúca. Čo poviete?
Počet porcií: 6 ks
Čas prípravy: 75 minút
Zoznam surovín na cesto:
250 g Múka pšeničná polohrubá
100 ml Mlieko
50 ml Olej olivový
21 g Droždie FALA
18 g Soľ
5 g Cukor kryštálový
Zoznam surovín na náplň:
Čierne a zelené olivy
Postup prípravy:
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme k nemu múku, olej, soľ a vypracujeme cesto. Necháme ho polhodinu vykysnúť a následne ho rozdelíme na menšie časti. Z pripraveného cesta urobíme dlhé valčeky. Olivy si napichneme na špajdľu, striedavo zelené a čierne, a potom okolo nich navinieme cesto. Paličky potom potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C asi 10-15 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.

Recommended Posts