SLIVKOVO-MAKOVÝ ZATOČENÝ KOLÁČ
– recept od našej foodblogerky #skatulkavkuchyni
400 g hladká múka špeciál
150 ml mlieko
100 g maslo
60 g kryštálový cukor
20 g droždie FALA
1 ks vajce
štipka soli
Plnka:
100 g mletý mak
80 ml mlieko
50 g kryštálový cukor
1 PL slivkový lekvár
slivky
Z časti vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Pridáme múku, cukor, vajce, žĺtok, zvyšok mlieka, štipku soli a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Plnku pripravíme tak, že mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, lekvár a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme na obdĺžnik 30×40 cm. Potrieme plnkou a zvinieme do roládky. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm vymastíme. Roládky uložíme do formy tak, aby vytvorili tvar slimáka. Do medzier poukladáme nahusto polovice sliviek. Potrieme mliekom a pečieme pri teplote 180 °C asi 50 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts