Množstvo cca 18 ks
Suroviny na cesto:
330 g Pšeničná múka hladká 00 extra
250 g Kefír
40 g Margarín
17 g Droždie VIVO
10 g Cukor kryštál
4 g Soľ
Suroviny na obaľovanie:
150 g Cukor práškový
20 g Cukor vanilkový
Postup prípravy:
Do preosiatej múky pridáme všetky zvyšné suroviny a zamiesime stredne tuhé cesto. Cesto necháme podkysnúť na teplom mieste 30-40 min. Následne ho rozváľame na hrúbku 5-6 mm a narežeme na štvorce cca 5×5 cm. Hmotnosť jedného štvorca by mala byť približne 35 g. Každý štvorec stredom nakrojíme a protiľahlý roh prevlečieme cez otvor v strede, čím dosiahneme tvar pripomínajúci vrkoč. Fánky hneď po vytvarovaní smažíme v dostatočnom množstve oleja a ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts