Uložiť receptVytlačiť recept
DOMÁCE MINITRDELNÍKY
Počet porcií: 12 ks
Čas prípravy: 100 minút
Zoznam surovín na cesto:
200 g Múka pšeničná polohrubá
100 g Múka pšeničná hladká
120 ml Mlieko
80 g Maslo
30 g Cukor práškový
21 g Droždie FALA
15 ml Rum
1 ks Vajce
1 g Soľ
Zoznam surovín obaľovanie:
50 g Maslo roztopené
50 g Cukor práškový
20 g Cukor vanilkový / škoricový
Postup prípravy:
Kvások si pripravíme tak, že droždie zmiešame s vlažným mliekom (teplota cca 30 ˚C) a práškovým cukrom. Do múky pridáme roztopené maslo, vajce, soľ, rum a pripravený kvások. Vymiesime cesto a necháme aspoň pol hodinku nakysnúť. Nakysnuté cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a nakrájame ho na dvanásť tenkých pásov. Každý pás navinieme na kovovú trubičku. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180°C asi 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a opatrne vyvlečieme z kovovej trubičky. Potierame roztopeným maslom a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Môžeme použiť aj škoricový cukor.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts