Uložiť receptVytlačiť recept
Maslovo-mliečny chlebíček
Počet porcií: 2 ks
Čas prípravy: 270 minút
Zoznam surovín na cesto:
300 g Múka pšeničná hladká
140 g Mlieko plnotučné
50g Vajce
45g Cukor kryštál
20g Mlieko zahustené sladené
20g Maslo
4g Droždie sušené SAF INSTANT
2g Soľ
Zoznam surovín prekladanie:
120g Maslo (na prekladanie 4-8˚C)
Zoznam surovín na potieranie a polevu:
100 g Mlieko zahustené karamelizované
50 g Maslo
Postup prípravy :
Stuhnuté maslo na prekladanie rozvaľkáme na obdĺžnik a vložíme späť do chladničky. Zmiešaním mlieka, 10g cukru a sušeného droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme zvyšok cukru, soľ, vajce, zahustené sladené mlieko a pripravený kvások. Všetko spolu miesime, kým sa nám všetky suroviny nespoja. Ku koncu miesenia pridáme maslo a vymiesime hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky zrieť na 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme a položíme naň stuhnuté rozvaľkané maslo a zabalíme ho do cesta podľa obrázkového návodu. Cesto znovu rozvaľkáme, preložíme a znovu vložíme do chladničky, kde bude zrieť cca 20 minút, toto prekladanie a zrenie zopakujeme ešte raz. Nakoniec cesto rozvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Takto hotové cesto necháme kysnúť 120 minút pri izbovej teplote. Po vykysnutí cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 22 minút pri teplote 170˚C, potom zvýšime teplotu na 220˚C a dopekáme 5 minút. Po vypečení výrobky potrieme trochou rozpusteného masla a cca po 5 minútach môžeme chlebíček vybrať z formy. Hotový maslovo-mliečny chlebíček môžeme ozdobiť zahusteným karamelizovaným mliekom.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts