Uložiť receptVytlačiť recept
Domáce lúpačky
Počet kusov 14
Zoznam surovín na cesto:
750 g Pšeničná múka hladká
280 g Mlieko
120 g Cukor kryštál
100 g Maslo
53 g Droždie Fala
45 g Vajíčko
20 g Vaječný žĺtok
16 g Vanilkový cukor
11 g Soľ
Postup prípravy:
Do preosiatej múky pridáme soľ s cukrom a dobre premiešame. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime stredne tuhé cesto. Cesto necháme odpočinúť 20 minút. Lúpačky navažujeme po 100g. Vytvarujeme do guličiek a necháme ich ešte podkysnúť 10 min. Guličky potom valčekom rozvaľkáme na placku, ktorú následne zrolujeme do tvaru rožku alebo iného tvaru a uložíme na plech. Výrobky necháme kysnúť cca 60 minút. Po nakysnutí ich potrieme vajíčkom a posypeme makom. Pečieme pri 200°C cca 15 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts