Uložiť receptVytlačiť recept
Počet kusov 20
Zoznam surovín na cesto:
500 g Pšeničná múka polohrubá
260 g Mlieko
100 g Cukor
50 g Maslo
30 g Droždie Vivo
6,5 g Soľ
2 ks Vaječný žĺtok
Suroviny na náplň:
150 g Lesná zmes marmeláda
100 g Marhuľová marmeláda
100 g Práškový cukor
Postup prípravy:
Cesto: Z teplého mlieka asi 30 °C, droždia a jednej štvrtiny cukru a štipky múky si pripravíme kvások. Dáme ho na teplé miesto, prikryjeme a necháme zrieť asi 15 minút. Keď nám kvások vybehne, zamiešame ho spolu s múkou, zvyškom cukru, soľou, zmäknutým maslom a žĺtkami. Vymiešame hladké jemné cesto. Necháme prikryté odpočinúť cca 50 minút na teplom mieste. Keď je cesto nakysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbkou asi 1 cm. Pohárom vykrajujeme šišky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 50 až 60 minút. Potom prstom urobíme do stredu šišiek jamku, do ktorej lyžičkou alebo plniacim vreckom dáme marmeládu. Pečieme pri teplote 190 °C cca 15- 20 min. Po vypečení do zlatista posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts