Uložiť receptVytlačiť recept
KYSNUTÁ ORECHOVÁ BÁBOVKA
500 g Múka pšeničná polohrubá
250 ml Mlieko
60 g Maslo
42 g Droždie FALA
5 PL Cukor krupica
1,5 PL Olej (na vymastenie formy)
štipka soli
200 g Mleté vlašské orechy
100 g Cukor kryštál
100g Maslo
Z časti vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Pridáme múku, cukor, zvyšok mlieka, štipku soli a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Potrieme ho roztopeným maslom a posypeme zmesou mletých vlašských orechov a cukru. Zvinieme do rolády a vložíme do olejom vymastenej formy na bábovku. Necháme ešte podkysnúť a tesne pred pečením popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts