Uložiť receptVytlačiť recept

(dávka cca na 20 kusov)

POTREBUJEME:

Na cesto:
1 kocku droždia VIVO 42 g
1 kg hladkej múky
500 ml vlažnej vody
1 lyžičku soli
masť na vyprážanie

Na náplň:
200 g pikantného syra (Niva, Romadúr)
100 ml mlieka
cesnak, pažítka

POSTUP:

Do misy vsypeme múku, osolíme a premiešame, prilejeme vlažnú vodu, rozdrobíme kocku droždia a starostlivo vypracujeme hladké, polotuhé cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť asi 50 minút.
Lyžicou vykrojíme kúsky cesta, na pomúčenej doske ho zaguľatíme, prikryjeme a znovu necháme asi 10 minút kysnúť.
Kúsky cesta vytiahneme od stredu, okraje necháme silnejšie a placky ihneď vkladáme do horúcej masti tak, aby plávali. Vyprážame po oboch stranách, ihneď potrieme zmesou, posypeme pažítkou a podávame horúce.
Príprava zmesi: strúhaný syr s cesnakom rozmiešame s horúcim mliekom a prisypeme krájanú pažítku.

Recommended Posts