Uložiť receptVytlačiť recept
Klasika, ktorá nikdy neomrzí.
Počet porcií: 15 ks
Čas prípravy: 100 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná polohrubá
400 ml Mlieko
40 g Cukor práškový
20g Droždie FALA
1 g Soľ
1 ks Vajce
Zoznam surovín na náplň:
250 g Lekvár hustý
Na posypanie:
cukor práškový, kakao, roztopené maslo
Postup prípravy:
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Pripravený kvások zmiešame s múkou, vajcom a štipkou soli a zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť asi hodinu. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kruhy. Na jeden kruh dáme 1 lyžičku lekváru a prikryjeme druhým kruhom. Potom ich pritlačíme pohárom s menším priemerom a vykrojíme buchtu. Naplnené buchty ešte necháme podkysnúť asi 10 minút. Buchty paríme v hrnci na dierkovanej podložke dobre prikryté asi 10 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.

Podobné články