Uložiť receptVytlačiť recept
KAPUSTNÍKY Z KYSLEJ KAPUSTY
Počet porcií: 8 ks
Čas prípravy: 80 minút
Kyslá kapusta je vitamínovou bombou pre zdravie a dokáže významne posilniť obranyschopnosť organizmu. Milovníci kyslej kapusty budú z týchto kapustníkov nadšení.
Zoznam surovín na cesto:
250 g Múka pšeničná polohrubá
250 g Múka pšeničná hladká
200 ml Mlieko
100 ml Olej stolový
20g Droždie VIVO
15 g Cukor kryštálový
5 g Soľ
1 ks Vajce
Zoznam surovín na náplň:
500 g Kapusta kyslá
200 g Slanina
soľ, čierne korenie
Postup prípravy:
Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Zmiešame ho s múkou, soľou, vajcom, olejom a vypracujeme cesto. Vymiesené cesto necháme cca polhodinu vykysnúť. Medzitým si na oleji opražíme na kocky nakrájanú slaninku alebo cibuľku. Potom pridáme kyslú kapustu a opražíme. Dochutíme soľou a čiernym korením a necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozkrájame na rovnomerné štvorce. Pripravené štvorce naplníme kapustovou plnkou a zabalíme. Pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.

Podobné články