Množstvo 3 ks (500 g)
Zoznam surovín na kvas:
280 g Ražná múka T930
350 g Voda
10 g Droždie Fala
Zoznam surovín na cesto:
650 g Pšeničná múka chlebová T 650
640 g Kvas
220 g Voda
200 g Pyré z tekvice Hokkaido
70 g Tekvicové jadierka
20 g Soľ
Postup prípravy:
Z ražnej múky, vody a droždia si pripravíme kvas (teplota kvasu cca 28°C) a necháme ho vykysnúť (cca 3hod).
Medzitým si pripravíme pyré z upečenej Hokkaido tekvice.
Do vyzretého kvasu pridáme zvyšné suroviny a vymiesime pružné hladké cesto (teplota cesta cca 28°C). Cesto necháme podkysnúť 30 minút. Potom ho rozvážime na bochníky o hmotnosti 600 g, vytvarujeme do požadovaného tvaru a dáme kysnúť do ošatiek (cca 50 min). Chlieb po nakysnutí pečieme 35 minút. Teplota rúry pri sádzaní je 250°C, dopeková teplota je 200°C. Pokiaľ nemáme možnosť chlieb v peci po osádzaní zapariť, tak dáme na spodok rúry plech s trochou vody.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts