BRYNDZOVÝ POSÚCH
Ak bryndzu milujete rovnako ako my, teraz je ideálny čas na prípravu obľúbených jedál. Tá letná sa vyrába z čerstvého mlieka a vyznačuje sa preto väčšou kvalitou. Vďaka čerstvej tráve, ktorá je v tomto období najbohatšia na živiny, obsahuje mlieko oviec najviac prospešných látok rastlinného pôvodu, esenciálne mastné kyseliny a iné bioaktívne látky.
Počet porcií: 12 ks
Čas prípravy: 60 minút
Zoznam surovín na cesto:
300 g Múka pšeničná hladká
120 ml Mlieko
15 g Maslo
10 g Droždie Vivo
5 g Soľ
1 ks Vajce
1 ks Zemiak uvarený v šupke
1 g Cukor kryštálový
Zoznam surovín na náplň:
250 g Bryndza
200 ml Smotana kyslá
100 g Slanina
1 ks Cibuľa
Postup prípravy:
Z mlieka, trošky cukru a droždia si pripravíme kvások. Zmiešame ho s múkou, postrúhaným uvareným zemiakom, vajíčkom, soľou a maslom a vypracujeme cesto. Necháme ho pol hodinku podkysnúť a následne ho rozvaľkáme na plech. Cesto potrieme zmesou bryndze a kyslej smotany, posypeme nakrájanou slaninkou a jarnou cibuľkou. Pečieme na 200°C asi 15 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví