Pripravte sa na hokej a prekvapte doma takýmito štavnatými čiernymi pukmi 😎👍

Množstvo 15 ks
Zoznam surovín na kvások:
Pšeničná múka hladká 00 Extra 140 g
Voda 140 g
Droždie Vivo 14 g

Zoznam surovín na cesto:
Pšeničná múka hladká 00 Extra 320 g
Kvások 294 g
Voda 110 g
Margarín alebo maslo 50 g
Cukor 30 g
Vajce 20 g (1 ks)
Sépiové farbivo 15 g
Soľ 10 g

Zoznam surovín na dohotovenie:
Vajce 20 g (1 ks)
Sezamové semiačka 20 g

Postup prípravy:
Z múky, vody a droždia si spravíme kvások a necháme ho v teple vykysnúť (cca 1 hod). Potom k nemu pridáme zvyšné suroviny a zamiesime cesto. Cesto musí byť hladké, dobre vymiesené. Necháme ho trochu odpočinúť cca 5-10 min, a potom z neho navážime klonky o hmotnosti 56 g. Klonky spracujeme do žemličky a takto necháme odpočinúť cca 10 min. Potom žemličky roztlačíme do placky s priemerom cca 6-7 cm, uložíme ich na plech, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a dáme kysnúť na teplé miesto. Ideálne podmienky kysnutia sú 30°C a vlhkosť 75%, vtedy je doba kysnutia 90min. Po nakysnutí pečieme pri 190°C cca 17 min.

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts