POTREBUJEME:

  • 5 kociek droždia VIVO 42 g
  • 60 g masla
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 3 celé vajíčka
  • 1 kávovú lyžičku kremžskej horčice
  • 150 g šunky
  • 100 g strúhaného údeného syra
  • 4 kávové lyžičky bežnej alebo japonskej sójovej omáčky
  • majoránku, cesnak, soľ, čierne korenie

POSTUP:

V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou a dusíme. Do podusenej zmesi pridáme droždie a na miernom ohni vymiešame do kašovitej konzistencie. Potom pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie a za stáleho miešania počkáme, až sa hmota vyzráža. Potom pridáme rozšľahané vajíčka a miešame, pokiaľ hmota nezhustne. Do takto upravenej zmesi pridáme nastrúhaný údený syr a premiešame. Na záver odstavíme z priameho ohňa a dochutíme cesnakom a majoránkou. Podávame teplé aj vychladené.

Recommended Posts