HOT DOG PIZZA
Počet porcií: 12 ks
Čas prípravy: 90 minút
Zoznam surovín na cesto:
400 g Múka pšeničná hladká
220 g Voda
25 g Cukor trstinový
21 g Droždie VIVO
20 g Olej olivový
5 g Soľ
Zoznam surovín na náplň:
200 g Syr mozzarella
70 g Paradajkový pretlak
60 g Kukurica konzervovaná
8 ks Párky
Zoznam surovín na natieranie:
20 g Maslo
Postup prípravy:
Z časti teplej vody (cca 30 ˚C), trochy cukru a droždia si pripravíme kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste 5 až 10 minút. V múke rozmiešame soľ, trstinový cukor, prilejeme pripravený kvások, zostatok teplej vody a začneme miesiť. Po chvíľke miesenia, keď sa nám cesto už spája, prilejeme olivový olej. Cesto vymiesime dohladka. Prikryté cesto necháme zrieť cca 30 minút na teplom mieste. Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika cca 19 x 32 cm. Preložíme ju na plech s papierom na pečenie a rozotrieme na ňu paradajkový pretlak, posypeme kukuricou a navrch nasypeme strúhanú mozzarellu. Druhú časť tiež rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika cca 21 x 45 cm a nakrájame ju na 7 prameňov o šírke 3 cm. Na prvú časť cesta položíme párky a pramienky cesta, ktoré zapletieme podľa obrázkového návodu. Takto zapletené cesto necháme podkysnúť cca 15 – 20 minút na teplom mieste. Potrieme ho roztopeným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C cca 20 minút. Po upečení krájame našikmo.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.