Typ múky je číselné označenie pre tisícnásobok obsahu popolovín v sušine múky. Podľa typu múky spoznáme, aké jej vlastnosti môžeme očakávať:
Múky s vyšším typovým číslom T1050 (Pšeničná múka chlebová) a T930 (Ražná) sú vhodné hlavne na výrobu chleba, obsahujú viac minerálnych látok a enzýmov.
Stredne svetlé múky T700 (Pšeničná múka svetlá) a T650 (Pšeničná múka hladká polosvetlá) sú viac vymleté múky, tmavšie a vhodné pre bežné pečivo.
Pekársky najhodnotnejšia je múka T530 (Pšeničná múka hladká svetlá). Bielkoviny tvoria pevnú a stabilnú kostru pečiva, ktorá je nevyhnutná pre tvar výrobku.
Múky s nízkym typovým číslom T450 (Pšeničná hrubá) sú svetlé, málo vymleté, so slabším lepkom a hodia sa pre cukrársku výrobu.