Uložiť receptVytlačiť recept

POTREBUJEME:

Na cesto:
1 kocku droždia VIVO 42 g
400 g špaldovej múky
200 g hladkej múky
150 ml sezamového oleja
270 ml ovseného, popr. sójového mlieka
1 kávovú lyžičku morskej soli
3 žĺtky
ľanové a sezamové semienka (podľa chuti)

Na plnku:
najemno nastrúhané jablká a mrkvu
hrozienka na dosladenie (popr. med, slad alebo trstinový cukor)

POSTUP:

Všetky ingrediencie vymiešame na hladké, nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a v teple necháme 20 minút odpočinúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na hrúbku 0,5 cm. Potom potrieme plnkou a stočíme do závinu.
Pečieme 10 minút pri teplote 170 °C a 10 – 15 minút pri teplote 160 °C. Po upečení potrieme závin olejom.

Recommended Posts