Uložiť receptVytlačiť recept

Najlepšie na zlepšenie nálady sú veselé buchtičky. Vyskúšajte ich napiecť aj vy pomocou nášho fotoreceptu.

Suroviny na cesto:
pšeničná múka hladká 00 Extra 1,0 kg
mlieko ( vlažné ) 0,4 kg
cukor kryštál 0,1 kg
vajíčko 0,1 kg (2 ks)
maslo 0,1 kg
droždie Fala 0,08 kg (2 kocky)
vanilkový cukor 0,06 kg
soľ 0,013 kg

Postup prípravy:

Z navážených surovín zamiesime stredne tuhé, hladké cesto. Necháme ho podkysnúť 30 minút. Potom z cesta navážime 15 buchtičiek s hmotnosťou 100 g, ktoré vytvarujeme do žemličky. Necháme 5 – 10 minút podkysnúť. Potom z nich vytvarujeme placku, naplníme vopred uvareným (vychladnutým) vanilkovým pudingom a znova uzavrieme do žemličky. Buchty necháme vykysnúť na cca 70 % (40 minút). Medzitým si zo zvyšného cesta pripravíme malé guličky, po 3 na každú buchtu (hmotnosť jednej cca 8 g). Buchty po podkysnutí pretlačíme v strede malým valčekom a potrieme vajíčkom. Do vzniknutej jamky vložíme 3 guľôčky, ktoré tiež potrieme vajíčkom. Necháme ešte dokysnúť a pečieme cca 15 minút pri 220 °C. Po upečení a vychladnutí dekorujeme čokoládou oči a ústa.

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts