Uložiť receptVytlačiť recept

(cca 20 kusov)

POTREBUJEME:

Na cesto:
1 kocku droždia VIVO 42 g
600 g hladkej múky
120 g masla
270 ml vlažného mlieka
1 kávovú lyžičku soli
1 žĺtok (na potretie)

Na náplň:
200 g údeného syra tofu
80 g masla
2 zväzky zelenej cibuľky
1 strúhanú mrkvu
semienka tekvicové, sezamové, slnečnicové (podľa vlastného výberu)
cesnak, soľ

POSTUP:

Do misy vsypeme múku, premiešame so soľou, prilejeme vlažné mlieko, pridáme zmäknutý tuk a rozdrobíme kocku droždia. Starostlivo premiešame a vypracujeme polotuhé nelepivé cesto, ktoré necháme asi 35 minút kysnúť pri izbovej teplote.

Cesto rozdelíme na tri diely a každý rozváľame na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Potom potrieme náplňou a zabalíme ako roládu, ktorú nakrájame na plátky o hrúbke 1 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré poukladáme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom rozšľahaným s lyžicou vody, posypeme semienkami a necháme ešte 20 minút vykysnúť.

Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.

Náplň: na masle krátko osmažíme nahrubo strúhanú mrkvu, prisypeme krájanú cibuľku a strúhaný tofu syr, ochutíme cesnakom, semienkami a jemne osolíme.

Recommended Posts