Uložiť receptVytlačiť recept

Počet kusov 12 ks

Zoznam surovín na cesto:
350 g Pšeničná múka chlebová T650
100 g Mlieko
30 g Maslo (rozpustené)
35 g Cukor
20 g Droždie Fala
4 g Soľ
1,1 g Škorica
0,4 g Muškátový orech
0,2 g Zázvor
2 ks Vajcia
85 g Tekvicové pyré

Zoznam surovín na náplň:
160 g Maslo (zmäknuté)
60 g Kryštálový cukor
1,7 g Škorica
0,4 g Muškátový orech
0,2 g Klinčeky
0,1 g Zázvor

Poleva
71 g Práškový cukor
14 g Mlieko
10 g Javorový sirup

Postup prípravy:
Cesto: Z teplého mlieka (cca 30°C), droždia a polovičky cukru si pripravíme kvások. Dáme na teplé miesto, prikryjeme a necháme zrieť asi 15 minút. Keď nám kvások vybehne zamiešame s múkou, zvyškom cukru, soli, korením, tekvicou a rozpusteným maslom. Vymiešame hladké, nelepivé, jemné cesto. Cesto necháme prikryté odpočinúť cca 40-50 minút na teplom mieste. Potom vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 3-4 mm. Polovicu cesta natrieme maslom a posypeme pripraveným korením. Preložíme, narežeme pásy 2,5 x 15 cm a vytvarujeme do uzla o hmotnosti cca 75 g. Položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 – 180°C cca 12- 14 minút. Po čiastočnom vychladnutí polejme pripravenou cukrovou polevou. Dobrú chuť!

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts