Uložiť receptVytlačiť recept
Zemiakové pampúchy
Suroviny na cesto:
650 g Pšeničná múka polohrubá
300 g Zemiaky strúhané
150 ml Mlieko
100 g Bravčová masť (Olej)
20 g Droždie
18 g Soľ
7 g Cukor
1 ks Vajce
Na potretie:
1 ks Vajce alebo 50 g Bravčová masť
Postup prípravy:
Surové zemiaky najemno nastrúhame. Z časti mlieka (cca 50 ml), droždia a cukru si pripravíme kvások. Zmiešame ostatné suroviny a spolu s kváskom vymiesime voľnejšie cesto. Cesto necháme v miske kysnúť 30 minút. Vykysnuté cesto jemne premiesime a na doske valčekom rozváľame na hrúbku cca 5 – 7 mm. Vykrajovačkou povykrajujeme krúžky/pagáčiky. Tieto ukladáme na plech s papierom na pečenie. Cesto, ktoré nám zostalo po vykrajovaní, jemne premiesime, opäť rozváľame a vykrajujeme. Necháme podkysnúť 30 minút a potrieme vajíčkom alebo rozpustenou masťou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 až 220°C po dobu 13 až 15 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Podobné články