Uložiť receptVytlačiť recept
Tekvicové pagáče
Suroviny:
500 g Múka pšeničná hladká
175 g Maslo na prekladanie
165 g Mlieko plnotučné
83 g Pečená tekvica HOKKAIDO
83 g Olej
80 g Lúpané tekvicové semiačka (20 g do cesta a 60 g na posypanie)
2 ks Vajce (50g) – 1 ks do cesta a 1 ks na potieranie
33 g Smotana na varenie
21 g Droždie
12 g Soľ
Príprava cesta:
Upražíme tekvicové semiačka a posekáme ich. Upečenú vychladnutú tekvicu rozmixujeme.
Zmiešame mlieko, vajce, droždie a rozmixovanú tekvicu, necháme odpočívať 10-15 minút. Prisypeme múku, soľ, a začneme miesiť. Postupne pridáme smotanu a nasekané tekvicové semiačka. Keď sa cesto nelepí na steny nádoby, prilejeme pomaly olej a cesto vymiesime tak, aby bolo pružné, nelepivé.
Vymiesené cesto necháme zrieť 30 minút prikryté utierkou pri izbovej teplote, pokiaľ nezdvojnásobí objem.
Takto pripravené cesto rozvaľkáme na obdĺžnik rozmerov 25×60 cm, potrieme zmäknutým maslom a preložíme na 3 časti. Cesto otočíme o 90˚C a preložíme znova. Takto preložené cesto prikryjeme igelitovým vreckom a dáme do chladničky odpočinúť na minimálne 30 minút, maximálne 1 hodinu. Po odpočinutí cesto znovu rozváľame na obdĺžnik a preložíme na tri časti.
Takto pripravené cesto rozváľame opäť na obdĺžnik hrúbky 1-1,5 cm. Nakrájame ho na kocky rozmeru 6×6 cm, alebo povykrajujeme formičkou na pagáčiky. Poukladáme ich na plech s pečným papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 45-50 minút.
Nakysnuté pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme lúpanými tekvicovými jadierkami vcelku a upečieme. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 18-20 minút do zlatohneda.
Dobrú chuť.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Podobné články