Špaldová pizza

Cesto – 2ks pizze:
Múka hladká špaldová 250 g
Teplá voda 150 g
Olivový olej 10,5 g
Droždie 6 g
Cukor 4 g
Soľ 4 g

Zmes na potretie:
Rajčiny lúpané krájané 240 g
Mozzarella 250 g
Parmezán 100 g
Rajčiny cherry 200 g
Čerstvá / Sušená bazalka 3 g
Čierne korenie 2 g
Soľ 3 g

Všetky suroviny na cesto poriadne zamiešame a vypracujeme z nich hladké cesto. Cesto potrieme olivovým olejom a necháme, prikryté utierkou, odpočívať štyri až šesť hodín (môžeme nechať odpočívať aj cez noc v chladničke). Po vyzretí cesto valčekom rozváľame, alebo v rukách vytvarujeme do tvaru kruhu o hrúbke cca 1-2 mm.

Zmes na potretie si pripravíme tak, že lúpané nakrájané rajčiny dáme do hrnca a krátko povaríme, pridáme korenie, soľ a bazalku. Cesto potrieme takto pripravenou ochutenou rajčinovou zmesou. Nakrájame si na plátky mozzarellu, ktorú rozložíme po povrchu pizze a dáme upiecť. Pečieme pri teplote 180-200 °C asi 15 minút.

Po upečení na povrch pizze poukladáme na polovicu pokrájané cherry rajčiny, nastrúhame parmezán, ozdobíme čerstvou bazalkou a necháme cca 2 minúty zapiecť.

Ak by ste predsa len potrebovali trochu mäsa, je tu náš tip – my sme skúsili slovenskú verziu špaldovej pizze doplnenú o klobásku 😊

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts