Hermelín v chlebovom ceste

Máte radi rozpečený hermelín? Skúste ho zabaliť do chlebového cesta a upiecť. Ideálne je podávať ho so zeleninovým šalátom.
Počet porcií: 4 ks
Čas prípravy: 90 minút
Zoznam surovín na cesto:
250 g Múka pšeničná hladká
150 ml Voda
25 ml Olej stolový
21 g Droždie VIVO
5 g Cukor kryštálový
2 g Soľ
Zoznam surovín na náplň:
4 ks Hermelín
Zoznam surovín na pesto:
100 g Sušené paradajky
30 g Mandle mleté
30 g Parmezán strúhaný
1 strúčik Cesnak
Čierne korenie a soľ na dochutenie
Postup prípravy:
Z vody, cukru a droždia si pripravíme kvások. Zmiešame ho s múkou, olejom a soľou a vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme pesto zo sušených paradajok tak, že zmixujeme sušené paradajky s mandľami, parmezánom a cesnakom. Dochutíme ich soľou a čiernym korením. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme ho a potrieme pripraveným pestom. Dovnútra položíme hermelín, ktorý tiež potrieme pestom a zabalíme do cesta. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C asi 25 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.