Cesnakové slimáky

Cesnak má antibiotické účinky a je výborný aj na posilnenie imunitného systému. Vždy je ideálny čas na jeho zaradenie do svojho jedálnička. Napríklad aj v takej chutnej podobe ako sú tieto skvelé cesnakové slimáky.
Počet porcií: 8 ks
Čas prípravy: 100 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná polohrubá
250 ml Mlieko
100 ml Olej stolový
6 g Soľ
5 g Droždie SAF Instant
3 g Cukor kryštálový
Zoznam surovín na náplň:
100 g Maslo
3 g Soľ
2 hrste Petržlenová vňať
2 strúčiky Cesnak
Postup prípravy:
Z múky, mlieka, oleja, sušeného droždia, trošky cukru a soli si pripravíme cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Medzitým si z roztopeného masla, cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate a soli pripravíme plnku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a natrieme pripravenou plnkou. Zvinieme do rolády a nakrájame na rovnomerné slimáky. Pečieme vo forme na pečenie alebo na plechu s papierom na pečenie. Slimáky môžeme posypať strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200°C za cca 30 minút, na plechu bude stačiť o trošku kratší čas.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.