Bryndzové trojuholníky

Musíme sa priznať, že slané dobroty z kysnutého cesta máme ešte radšej ako tie sladké. A spolu s našou obľúbenou bryndzou je to tá najlepšia kombinácia. Bryndzu máme naozaj radi na všetky spôsoby. Či už čerstvú alebo aj do pečenia. A ak ste rovnakí milovníci bryndze ako my, určite vám bude chutiť.
BRYNDZOVÉ TROJUHOLNÍKY
Počet porcií: 20 ks
Čas prípravy: 80 minút
Zoznam surovín na cesto:
500 g Múka pšeničná hladká
250 ml Mlieko
100 ml Olej stolový
6 g Soľ
5 g Cukor kryštálový
5 g Droždie sušené SAF INSTANT
Zoznam surovín na náplň:
300 g Bryndza
5 g Tymian sušený
1 ks Vajce
Postup prípravy:
Do hladkej múky dáme droždie a cukor. Potom pridáme vlažné mlieko (cca 30 ˚C), olej, soľ a zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Necháme ho prikryté kysnúť aspoň pol hodinu. Medzitým si zmiešame bryndzu, vajíčko, tymian, z ktorých pripravíme plnku. Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou bryndzovou náplňou. Zrolujeme a krájame priečne na trojuholníky. Poukladáme na plech, potrieme olejom a necháme ešte cca 15 minút podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví