Uložiť receptVytlačiť recept
Suroviny na cesto:
pšeničná múka polohrubá 390 g
voda 190 g
cukor kryštálový 60 g
maslo 40 g
žĺtok (2 ks)
droždie Saf Instant10 g
soľ 5 g

Zoznam surovín na náplň:
škoricový cukor 150 g
olej 20 g

Postup prípravy:

Z navážených surovín zamiesime stredne tuhé, hladké cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme ich do bochníčkov a necháme podkysnúť 20 – 30 min. Bochníčky potom rozváľame na kruh s priemerom cca 25 cm. Prvé cesto položíme na plech, potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom, potom položíme druhé cesto, a tak opakujeme. Posledný kruh cesta už nepotierame, ani neposypeme. Koláč nakrojíme na 12 rovnakých dielov od okraja do 2/3 ku stredu. Trojuholníčky potom dvakrát otočíme. Vždy točíme oproti sebe dva kusy. Koláč necháme nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme pri 190 – 200 °C  20 – 25 minút.

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts