Kysnuté ovocné knedličky s tvarohom

Suroviny do cesta:
Polohrubá múka 350 g
Kryštálový cukor 30 g
Maslo 30 g
Droždie 20 g
Mlieko 250 ml
Vaječné žĺtky 2 kusy
Soľ 4 g

Maliny, černice, marhule, slivky 250 g

Suroviny na posyp:
Hrudkový tvaroh 250 g
Práškový cukor 100 g
Maslo 150 g

Postup:
Zo 100 ml vlažného mlieka, 20 g droždia, lyžičky kryštálového cukru a dvoch hrstí múky si pripravíme riedky kvások.
Keď nám kvások vykysne (cca 15 min.) pridáme ho k múke, zbytku cukru, soli, žĺtkom, maslu a zbytku mlieka. Vypracujeme voľnejšie cesto, ktoré necháme cca 40 minút kysnúť v miske prikryté utierkou.
Po vykysnutí cesto delíme na kúsky (cca 20 g). Delené cesto hneď tvarujeme pomúčenými rukami do tvaru guľky a ukladáme na pomúčenú dosku. Po vytvarovaní guliek tieto roztlačíme na malé placky.
Na placky naložíme pripravené (nakrájané) ovocie. Ovocie obalíme cestom a dobre uzavrieme.
Vytvarované knedličky vložíme do vriacej vody a varíme cca 4 minúty (knedličky by mali byť rovnako veľké, aby sa rovnako uvarili).
Uvarené knedličky na tanieri posypeme hrudkovým tvarohom a práškovým cukrom a nakoniec polejeme roztopeným maslom.

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts