Zoznam surovín na cesto:
270 g Pšeničná múka hladká 00 Extra
90 g Mlieko
60 g Cukor
30 g Maslo
20 g Droždie Fala
3,5 g Soľ
3,5 g Škorica
1 ks Vajce
2 g Mletý zázvor
Zoznam surovín na náplň:
250 g Jablká (nakrájané na plátky)
160 g Kyslá smotana
50 g Práškový cukor
40 g Mlieko
30 g Pudingový prášok (Vanilka)
3,5 g Škorica
1 ks Vajce
Zoznam surovín na posýpku :
50 g Ovsené vločky
50 g Mandľové lupienky
40 g Cukor práškový
30 g Maslo (zmäknuté)
Postup prípravy:
Z teplého mlieka (cca 30°C), droždia a 30 g cukru si pripravíme kvások. Dáme na teplé miesto, prikryjeme a necháme zrieť asi 15 minút. Keď nám kvások vybehne, zmiešame ho s múkou, zvyškom cukru, soli, zmäknutým maslom a ostatnými surovinami. Vymiešame hladké, jemné cesto. Cesto necháme prikryté odpočinúť cca 40-50 minút na teplom mieste. Medzitým si pripravíme náplň. Kyslú smotanu, vajce, pudingový prášok, práškový cukor a mlieko vymiešame do hladkého krému. Keď je cesto nakysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do tvaru kruhu s hrúbkou asi pol centimetra. Položíme ho na okrúhly vymastený plech a okraje koláča prečnievajúce z plechu odrežeme. Takto dostaneme tvar taniera, do ktorého stredu si natrieme náplň a poukladáme olúpané, na plátky nakrájané jablká, ktoré posypeme škoricou. Vrch koláča posypeme mandľovou posýpkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním ovsených vločiek, práškového cukru, zmäknutého masla a mandľových lupienkov. Pečieme pri teplote 200-180°C cca 20-24 minút.
Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts