Dukátové buchtičky

Budú dukátové buchtičky chuťou a spomienkou na detstvo aj pre vaše deti?
Počet porcií: 4 porcie
Čas prípravy: 90 minút
Zoznam surovín na cesto:
350 ml Mlieko
250 g Múka pšeničná polohrubá
250 g Múka pšeničná hladká
60 g Cukor kryštálový
50 ml Olej stolový
20 g Droždie FALA
1 g Soľ
Zoznam surovín na krém:
1000 ml Mlieko
75 g Cukor kryštálový
57 g Pudingový prášok vanilkový (1,5 balíčka)
3 ks Vaječný žĺtok
vanilka
Postup prípravy:
Z polovice mlieka, trošky cukru a droždia si pripravíme kvások. Potom zmiešame múku, zvyšný cukor a mlieko, olej, štipku soli a pridáme kvások. Vymiesime cesto a necháme ho aspoň pol hodinku nakysnúť. Z vykysnutého cesta pripravujeme valčeky, ktoré následne nakrájame na malé časti a tvarujeme buchtičky. Každú buchtičku namočíme alebo potrieme olejom a vložíme do vymastenej formy. Necháme ich ešte 15 minút nakysnúť a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť, buchtičky sa nám po vychladnutí budú od seba oddeľovať.
Medzitým si pripravíme pudingový krém. V mlieku rozmiešame žĺtky a pudingový prášok, pridáme cukor a vanilku a varíme do zhustnutia. Podávame s upečenými buchtičkami.
Viac na našom FB Pečenie nás baví.