Suroviny na cesto:
Pšeničná múka hladká 00 Extra 840 g
Voda 420 g
Bravčová masť 67 g
Droždie Fala 42 g
Soľ 19 g
Cukor 8 g

Postup prípravy:
Do preosiatej múky pridáme soľ s cukrom a dobre premiešame. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime stredne tuhé cesto. Cesto necháme odpočinúť cca 20 minút. Z odpočinutého cesta navážime 70 gramové rožkové klonky, ktoré následne spracujeme do guličky. Necháme ich trochu podkysnúť, potom ich valčekom rozváľame na tenkú placku, ktorú stočíme do tvaru rožku. Rožky necháme vykysnúť cca 45 minút a pečieme pri 240 °C po dobu 12 – 15 minút. Ak máme rúru zo zaparovaním, tak ich na začiatku pečenia zaparíme, ak nie, tak ich pred pečením potrieme vodou.

Viac na našom FB Pečenie nás baví

Recommended Posts