Uložiť receptVytlačiť recept

Za tento skvelý recept ďakujeme Mirke B. 

Zoznam surovín na cesto (1 plech):
polohrubá pšeničná múka 500 g
mlieko 300 g (časť mlieka použijeme na kvások)
maslo 120 g
cukor 70g (časť cukru použijeme na kvások)
droždie FALA 30 g
žĺtok 2 ks
štipka soli

Zoznam surovín na posýpku:
hrubá múka 65 g
cukor 32 g
maslo 32 g

Ešte potrebujeme:
slivky cca 450 g
jahodový džem
škoricový cukor 2 ks

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme kvások: do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme trochu cukru. V miske zmiešame múku, cukor, soľ, žĺtok, zmäknuté maslo. Pridáme kvások, mlieko a vymiesime hladké, nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť (cca 60 min.).

Medzitým si pripravíme posýpku tak, že rukou zmiešame hrubú múku, cukor a zmäknuté maslo. Nakysnuté cesto natiahneme rukou na maslom vymastený plech, potrieme ho jahodovým džemom a poukladáme naň slivky. Následne slivky posypeme škoricovým cukrom a navrch dáme pripravenú posýpku. Pečieme pri cca 175 °C.

Recommended Posts